Altis Institut

En nog een WordPress site

Sneaker trends

2 min read

Ben jij op zoek voor nieuwe sneakers voor de winter? Lees dan snel verder, want wij zetten alle trends op gebied van sneakers voor je op een rijtje, zodat je er helemaal hip bij loopt dit najaar! Voor meer inspiratie kijk je op www.sneakers.nl.

De ugly sneaker

Allereerst hebben we deze herfst en winter de ugly sneaker trend zoals, nikes air max 90s. We zien steeds meer sneakers die veel lijken op een kruising tussen een sportschoen en een bergschoen. Hoe lelijker, hoe beter. Deze sneakers zijn vaak lomp en robuust en hebben vaak gestreepte veters. Deze sneakers worden ook wel ‘dad sneakers’ genoemd, omdat vaders vaak ‘lelijke’ sneakers schijnen te dragen. Maar, deze winter zijn ze helemaal in de mode!

De metallic sneaker

Een tweede trend van dit najaar is de metallic sneaker. Dit zijn glanzende en glimmende sneakers met vaak een zilver kleur. Deze schoenen kun je het best met een hoge witte sok dragen, voor een mooi contrasterend effect.

De gekleurde sneaker

De derde trend van deze winter is de gekleurde sneaker. In alle collecties van de grote schoenenmerken zien we veel kleur terugkomen. In de winter worden normaal gesproken vaak somberdere kleuren gedragen, maar dat geldt dit jaar niet voor sneakers. Sneakers zijn dit jaar feller en kleuriger dan ooit. Ook worden kleuren met elkaar gecombineerd die eigenlijk vloegen, zoals rood en roze. Dit wordt color clashing genoemd.

De opvallende zool

Een laatste trend die je deze winter veel ziet is de opvallende zool. Hoe opvallender je zool, hoe beter het is, lijkt deze winter te gelden. De sneakers moeten het dit jaar echt hebben van een goede zool. Hij kan op meerdere manieren opvallend zijn. Bijvoorbeeld omdat het een hele dikke plateau zool is of omdat hij een hele opvallende kleur heeft. Ook kan de zool bijzondere vormen en maten hebben.