Altis Institut

En nog een WordPress site

Een mobilhome verkopen: hoe doe je dat?

2 min read

Na het beëindigen van een kampeerseizoen wikken en wegen vele mobilhome eigenaren de voor- en nadelen af. In heel veel gevallen wordt geëvalueerd of er voldoende gebruikt werd gemaakt van de camper, terwijl het toch de nodige kosten met zich meebrengt. Eenmaal als je besluit vaststaat en je mobilhome verkopen op de planning staat, kan je meteen je voorzorgsmaatregelen nemen. Maar hoe ga je dan te werk? Op welke manier ga je dit aanpakken. Enkele praktische tips die je in het achterhoofd kunt houden.

De mobilhome verkopen: hoe ga je het voorbereiden

Wanneer je de knoop hebt doorgehakt en de mobilhome verkopen een doelstelling is in de komende weken, zal je met enkele stappen rekening moeten houden. De camper wordt al een stuk hoger naar waarde ingeschat wanneer je de mobilhome zowel buiten als binnen heel grondig schoonmaakt. Wanneer de koper meteen met de mobilhome op stap kan, zorgt dit automatisch voor een toegevoegde waarde. Heel belangrijk is ook dat je uitstekende foto’s ter beschikking stelt van je mobilhome en de bijhorende papieren in orde zijn. Hierdoor weten de potentiële kopers wat hun duidelijk staat te wachten.

Hamvraag: verkopen aan een verkoper of particulier

Als je zonder veel rompslomp en veel tijd je mobilhome wil verkopen, kan je best op zoek gaan naar een verkoper in de omgeving of via een online platform. De keerzijde van de medaille is dat de winst voor je een stuk lager ligt dan wanneer je een particuliere verkoop plant. Het enige nadeel is dat je heel wat moeite er voor moet doen. Een goede raad. Probeer aanvankelijk verschillende verkooppistes uit. Eenmaal als je potentiële kopers hebt gevonden, willen ze hoogstwaarschijnlijk een testrit maken. Maak dat je op voorhand een gemakkelijk te rijden rondje uitstippelt in de buurt van je woning, zodat moeilijke verkeerssituaties worden vermeden. Als de deal van een mobilhome verkopen voorbij is, ga je met de koper naar een kentekenloket van PostNL of een balie van RDW. Maak dat je het geld op hetzelfde ogenblik ontvangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *