Altis Institut

En nog een WordPress site

Dit is waarom je je hond met hondenschoenen moet laten lopen

2 min read

Als je een hond hebt dan zul je vast weten wat je tegenwoordig allemaal voor je hond kunt kopen. De meest uiteenlopende speeltjes, kleren en allerlei soorten kluiven. Je hond kan je er flink mee verwennen en hij zal blij met je zijn. Er zijn ook artikelen op de markt die een meer beschermende of verzorgende functie voor je hond hebben. Hondenschoenen zijn daar een voorbeeld van. Hondenschoenen zijn vooral van belang als je hond wondjes aan zijn poten heeft of juist ter voorkoming van wondjes. Door kleine steentjes op straat kunnen er scheurtjes in de zachte kussentjes ontstaan. Ook in de zomermaanden als de straat heet is geven de hondenschoenen bescherming. Als je in je huis een gladde vloer hebt dan zal dat voor je hond geen pretje zijn en ook dan zijn hondenschoenen handig om uitglijden te voorkomen. Hondenschoenen zijn makkelijk aan te doen en zijn meestal met klittenband afsluitbaar.

Waar moet je allemaal op letten als hondenbezitter?

Je hond met hondenschoenen laten lopen is natuurlijk een prima stap ter bescherming van je hond. Maar je hond loopt in het dagelijkse leven nog veel meer gevaar dan je wellicht zou denken. Tijdens de zomermaanden worden er nog steeds veel honden in de auto achtergelaten tijdens het boodschappen doen. Honden raken dan oververhit en kunnen zelfs overlijden. Ook tijdens de barbecue is het zaak om op je hond te letten. Als hij het lekkere vlees ruikt kan hij zich zomaar branden aan de barbecue. Ook rondom glasbakken is het vaak een chaos met glasresten, je kan daar maar beter met een grote boog omheen lopen. Bij het in en uitstappen van een lift is het van belang dat je je hond dichtbij je aan de lijn houdt zodat de lijn niet tussen de liftdeuren kan komen. Maar als je op al deze dingen let dan zal het wel goedkomen met je hond.

Activiteiten om met je hond te doen

Als je een hond hebt dan laat je hem vaak meerdere keren per dag uit en heeft hij frisse lucht en beweging. Maar er zijn nog zoveel meer dingen die je met je hond kunt gaan doen. Met een klein balletje is succes verzekerd. De bal weggooien en weer op laten halen door je hond kan veel plezier geven. Ook met je hond op de fiets is een leuke activiteit. Lekker ravotten en graven op het strand staat voor veel honden toch wel als favoriete bezigheid vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *